In deze nieuwsbrief lees je actuele informatie over onze dienstverlening, onze pilots en projecten, ontwikkelingen de jeugdgezondheidszorg en andere nieuwswaardigheden.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Uitbraak van mazelen in Nederland

Uitbraak van mazelen in Nederland
Na veel andere Europese landen, zijn de mazelen nu ook uitgebroken in Nederland. Er zijn meerdere meldingen van de infectieziekte gemaakt in Eindhoven en omgeving. We maken ons zorgen over de uitbraak van infectieziekten zoals mazelen en kinkhoest door de lage vaccinatiegraad onder kinderen.

Vaccinatiedagen gestart!

Vaccinatiedagen gestart!
De vaccinatiedagen zijn op maandag 25 maart van start gegaan! De komende periode organiseren we verschillende vaccinatiedagen in de regio Rotterdam-Rijnmond. Kinderen vanaf 10 jaar en jongeren kunnen hier terecht voor de gratis vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma.

Communicatie rondom de mazelen

Communicatie rondom de mazelen
Op dit moment is er veel media-aandacht voor mazelen. Hierdoor ontvangen wij veel vragen van ouders, professionals, samenwerkingspartners en gemeenten. We informeren iedereen zo goed en snel als mogelijk over de situatie in de regio Rotterdam-Rijnmond met betrouwbare informatie.

In de media: Patricia bij RTV Ridderkerk

In de media: Patricia bij RTV Ridderkerk
Patricia Maatman, jeugdverpleegkundige en teamleider in Albrandswaard, Barendrecht en Ridderkerk, werd uitgenodigd door RTV Ridderkerk om meer over mazelen, vaccineren en onze vaccinatiedagen te vertellen. Afgelopen zaterdag 23 maart was ze te gast in het programma Prettig Weekend voor een interview. 

Ingangen van alle CJG-locaties rookvrij

Ingangen van alle CJG-locaties rookvrij
Deze maand zijn alle openbare ruimten voor de CJG-locaties in Rotterdam rookvrij gemaakt met een rookvrije stoeptegel. Om dit te vieren werd op donderdag 28 maart om 9:00 de laatste tegel gelegd voor CJG Feijenoord door wethouder Achbar en CJG-bestuurder Cynthia Piqué. Juist daar waar ouders met kinderen komen voor advies over gezondheid, vinden we het belangrijk dat kinderen niet in aanraking komen met rook.

Webinar voor ouders over prikangst

Webinar voor ouders over prikangst
Op dinsdag 2 april gaan we live met een nieuwe webinar: Voorkomen van en omgaan met prikangst. Tijdens dit webinar krijgen ouders tips en adviezen om prikangst te voorkomen en om hun kind voor, tijdens én na de prik zo goed mogelijk te ondersteunen. Het webinar is voor ouders van kinderen vanaf 7 jaar en gratis te volgen. Binnenkort bieden we dit webinar ook on-demand aan.
Werken bij CJG

Werken bij CJG

Werken met kinderen van 0 tot 18 jaar: iets voor jou? Wij zijn op zoek naar enthousiaste jeugdartsen voor diverse CJG-locaties in de regio Rotterdam-Rijnmond.
Bekijk onze vacatures, solliciteer of deel het in je netwerk.
Opvoedinformatie

Opvoedinformatie

Wist je dat we op onze website en sociale media betrouwbare opvoedinformatie voor ouders delen?
Volg ons op Instagram, Facebook of bezoek onze website en ontdek het zelf.

Wat vond je van deze e-mail?

Leuk   Kan beter

CJG Rijnmond. Ondersteuning bij de grootste opgave in een mensenleven.

Volg ons:
CJG Rijnmond

LinkedIn Twitter