Deze nieuwsbrief wordt maandelijks voor onze samenwerkingspartners, stakeholders en professionals gestuurd.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Onze krant en campagne komen eraan!

Onze krant en campagne komen eraan!
Woon je in de regio Rotterdam-Rijnmond? Dan ligt eind juni de derde editie van onze krant GROEI! op je deurmat. Daarin lees je verhalen van ouders en professionals over hoe CJG Rijnmond werkt aan gezond en veilig opgroeien. En dat we meer zijn dan alleen het consultatiebureau. Om dit nog meer te laten zien starten we in juni ook met een merkcampagne.

Soa-thuistest voor jongeren

Soa-thuistest voor jongeren
Op woensdag 1 juni kunnen jongeren zich gratis laten testen op soa’s. Naast de soa-test, kunnen jongeren ook terecht bij de jeugdverpleegkundige met vragen over relaties, seks en liefde. De thuistest is voor jongeren tot 25 jaar. 

Bakkie met... de jeugdverpleegkundige

Bakkie met... de jeugdverpleegkundige
In onze nieuwe videorubriek vertellen onze professionals over hun werk. Jeugdverpleegkundige Lianne van der Hoek trapt af: 'Wat mijn werk zo mooi maakt, is dat elke situatie anders is. Wat ik dan juist leuk vind, is als een ouder mij achteraf vertelt hoe mijn advies geholpen heeft.'

Impact corona op studenten

Impact corona op studenten
Corona heeft op twee verschillende manieren het leven van studenten beïnvloed. Sommigen gingen extra hard studeren, terwijl anderen juist meer hun motivatie verloren. Dat blijkt uit onderzoek van het NJi in samenwerking met studenten­initiatief Lieve Mark.

Onderzoek vaccinatie-bijwerkingen

Onderzoek vaccinatie-bijwerkingen
Bijwerkingencentrum Lareb heeft 2 onderzoeken lopen naar bijwerk­ingen binnen het Rijks­vaccinatie­programma. Eerder dit jaar startte Lareb al met het onderzoek ‘RVP-monitor’, waar klachten na vaccinaties in de eerste 4 jaar in kaart worden gebracht. Nu is daar de ‘HPV-monitor’ aan toegevoegd.

Toekomstagenda JGZ gepubliceerd

Toekomstagenda JGZ gepubliceerd
In de gezamenlijk opgestelde agenda 'Publieke gezondheid voor jeugd' laten jgz-organisaties zien wat volgens hen nodig is om toekomstige generaties in ons land gezond te laten opgroeien. Zij doen opnieuw een oproep aan het kabinet om structureel 300 miljoen euro extra te investeren in de JGZ.
Loop een dag met ons mee!

Loop een dag met ons mee!

Ben je basisarts? Meld je aan en loop een dag mee met een jeugdarts. Dan proef je de sfeer, zie je wat we allemaal doen voor ouders, verzorgers en kinderen en kun je al jouw vragen direct stellen aan onze collega's!
Opgroeien in Nederland

Opgroeien in Nederland

Iedereen die persoonlijk betrokken is bij kinderen en jongeren maakt deel uit van het netwerk waarin zij opgroeien. Het NJi heeft een overzicht gemaakt dat laat zien wie er allemaal bij een gezin betrokken kunnen zijn.

Wat vond je van deze e-mail?

Leuk   Kan beter

CJG Rijnmond. Ondersteuning bij de grootste opgave in een mensenleven.

Volg ons:
CJG Rijnmond

LinkedIn Twitter