In deze nieuwsbrief lees je actuele informatie over onze dienstverlening, onze pilots en projecten, ontwikkelingen de jeugdgezondheidszorg en andere nieuwswaardigheden.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Jeugdarts Ilona over vaccinatietwijfels

Jeugdarts Ilona over vaccinatietwijfels
De vaccinatiegraad van baby's is voor het eerst onder de 90% gezakt. Steeds minder ouders laten hun kind vaccineren. CJG-Jeugdarts Ilona Konijn ontvangt geregeld ouders met twijfels en vragen over vaccinaties in haar spreekkamer. Ze vertelt er meer over in Trouw. Dit artikel is te lezen in de krant en online.

Zorgen om dalende vaccinatiegraad

Zorgen om dalende vaccinatiegraad
CJG Rijnmond voert het Rijksvaccinatieprogramma uit in de regio Rotterdam-Rijnmond. We doen ons best om elk jaar zoveel mogelijk kinderen te vaccineren. Helaas daalde de vaccinatiegraad afgelopen jaar, zowel landelijk als in ons werkgebied. Dit blijkt uit het verslag dat het RIVM afgelopen juni publiceerde.

CJG gaat hielprik zelf weer afnemen

CJG gaat hielprik zelf weer afnemen
In de gemeente Rotterdam nemen verloskundigen momenteel de hielprik af. In de regio doen onze professionals dit zelf. Vanaf 1 januari 2025 zal dat ook in gemeente Rotterdam het geval zijn. Op die manier streven we naar een uniforme werkwijze binnen ons hele werkgebied.

Vaccinaties voor zwangeren op afspraak

Vaccinaties voor zwangeren op afspraak
Op dit moment kunnen zwangeren terecht op speciale inloopspreekuren voor de gratis vaccinatie tegen kinkhoest. Vanaf 15 september kan dit alleen nog maar op afspraak. Ook kunnen zwangeren vanaf 15 oktober een extra gratis vaccinatie krijgen tijdens deze afspraak: de griepprik.
Werken bij CJG

Werken bij CJG

Werken met kinderen van 0 tot 18 jaar: iets voor jou? Wij zijn op zoek naar enthousiaste jeugdartsen voor diverse CJG-locaties in de regio Rotterdam-Rijnmond.
Bekijk onze vacatures, solliciteer of deel het in je netwerk.
Thema: scheiden

Thema: scheiden

Onze socialemediakanalen en website staan komende maand in het teken van scheiden. Benieuwd welke tips en betrouwbare informatie we met ouders delen? Volg ons op Instagram, Facebook of lees het artikel op onze website.

Wat vond je van deze e-mail?

Leuk   Kan beter

CJG Rijnmond. Ondersteuning bij de grootste opgave in een mensenleven.

Volg ons:
CJG Rijnmond

LinkedIn Twitter