Belangrijk bericht: Steeds meer uitbraken van mazelen in Europa
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Wat zijn mazelen?

Wat zijn mazelen?
Hoge koorts, diarree, rode vlekjes op de huid en last van hoesten, neusverkoudheid en oog- en oorontsteking zijn klachten die mazelen kunnen veroorzaken. Deze ziekte is één van de besmettelijkste infectieziekten. Wist je dat 1 iemand ongeveer 12 tot 18 anderen kan besmetten?

Hoe kan ik mijn kind beschermen?

Hoe kan ik mijn kind beschermen?
Tijdens de afspraak met 14 maanden bieden we onder andere de BMR-vaccinatie aan. Dit is de beste leeftijd om je kind zo goed en zo lang mogelijk tegen de mazelen te beschermen. Heb je deze afspraak al gehad en is je kind niet gevaccineerd? Neem dan contact met ons op.

Meer over de vaccinatie tegen mazelen

Meer over de vaccinatie tegen mazelen
In het Rijksvaccinatieprogramma is de BMR-vaccinatie opgenomen, die je kind onder andere tegen mazelen beschermd. Na 1 BMR-vaccinatie is 95% van de gevaccineerde kinderen beschermd. Na 2 prikken is dit 99%. Deze tweede vaccinatie bieden we aan in het jaar dat je kind 9 jaar wordt.

Vragen of zorgen?

Vragen of zorgen?
We kunnen ons voorstellen dat je door de berichten in de media vragen of zorgen hebt. Onze professionals staan voor je klaar met betrouwbare informatie. Ook als je twijfelt om je kind te laten vaccineren. Weet je niet meer precies welke vaccinaties je kind heeft gehad? Ook dat kunnen we voor je nakijken.

Wat vond je van deze e-mail?

Leuk   Kan beter

CJG Rijnmond. Ondersteuning bij de grootste opgave in een mensenleven.

Volg ons:
CJG Rijnmond

Facebook Instagram YouTube